'Alle versies iPhone 7 Plus krijgen dubbele camera'

Apple zou alle versies van de iPhone 7 Plus uitrusten met een dubbele camera, in tegenstelling tot eerdere geruchten.

De doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo zei eerder dat enkel een duurdere variant van de iPhone 7 Plus een dubbele camera zou krijgen.

Kuo komt daar nu op terug, meldt 9to5Mac. De analist zegt nu dat alle versies van de iPhone 7 Plus een dubbele camera krijgen.

Huawei heeft met zijn P9 met dubbele camera volgens Kuo het voortouw genomen. "Meer high-end smartphones zullen deze functie inbouwen", aldus Kuo.

Dubbele camera

De voordelen van een camera met twee lenzen zijn scherpere foto's, zeker wanneer wordt ingezoomd, en betere prestaties bij weinig licht. Mogelijk kunnen foto's ook achteraf worden scherpgesteld, zoals ook met de HTC One kan.

Voor de dubbele camera zou de iPhone 7 Plus 3 GB werkgeheugen nodig hebben. Omdat nu alle versies van dat toestel zo'n camera zouden krijgen, betekent dat ook dat al die toestellen meer werkgeheugen krijgen. De iPhone 6S Plus heeft 2 GB werkgeheugen.

Volgens eerdere geruchten werkt Apple naast een reguliere iPhone 7 en 7 Plus ook nog aan een iPhone 7 Pro. Of dat toestel er inderdaad komt, en wat de extra functies van dat toestel zijn, is niet duidelijk.

Apple presenteert zijn nieuwe iPhones naar verwachting in september.

Lees meer over:
Tip de redactie