Apple-CEO Tim Cook reist later deze maand naar China om daar te spreken met overheidsfunctionarissen. Het techbedrijf heeft te maken met verschillende problemen in het land.

Cook zal spreken met hooggeplaatste functionarissen van de Chinese regering en de Communistische Partij, meldt een anonieme bron.

China is op de Verenigde Staten na de grootste afzetmarkt voor Apple. De verkopen van de iPhones vallen tegen vanwege juridische problemen in China.

Diensten

Vorige maand zijn de online boeken- en filmdiensten van Apple in China uit de lucht gehaald door de autoriteiten vanwege nieuwe regels voor buitenlandse bedrijven voor het publiceren op internet.

Dinsdag verloor Apple het alleenrecht op het handelsmerk iPhone in China. Een Chinese tassenmaker, die ook telefoonhoesjes verkoopt, mag de naam blijven gebruiken.

Bezoek

Het is niet de eerste keer dat Cook naar China gaat. Hij is daar met enige regelmaat te vinden voor overleg met de autoriteiten.

Op financieel vlak zit het Apple op dit moment niet mee. Het bedrijf sloot vorig kwartaal af met de eerste grote omzetdaling in 13 jaar. Een van de oorzaken is het teruglopen van iPhone-verkopen.