Onderzoekers van de Queen's University in het Canadese Kingston hebben een smartphone ontwikkeld die flexibel is en een holografisch scherm heeft.

Met de zogenoemde HoloFlex kunnen gebruikers de smartphone bedienen door het apparaat te buigen, schrijft de universiteitsafdeling Human Media Lab. Speciale sensoren houden in de gaten hoe ver het scherm gebogen is.

In een video van de universiteit is te zien dat een gebruiker de game Angry Birds in 3D speelt. Door het scherm te buigen wordt de vogel als een katapult gelanceerd.

Lenzen

Het scherm van de HoloFlex heeft kleine lenzen ingebouwd die licht in meerdere richtingen verspreid. Zo is het 3D-beeld op het scherm van alle kanten zichtbaar, zonder dat gebruikers een speciale bril nodig hebben.

Het flexibele OLED-scherm heeft een full HD-resolutie, maar door de holografische techniek is de weergave slechts 160 bij 104 pixels.

Verder heeft de smartphone een Qualcomm Snapdragon 810-processor van 1,5 GHz en 2 GB werkgeheugen. De HoloFlex wordt maandag getoond op een technische conferentie. Of het toestel ook in de verkoop gaat is niet bekend.