Het Finse bedrijf Jolla heeft tijdens een investeringsronde een bedrag van 12 miljoen dollar binnengehaald. Het geld zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van Sailfish OS, dat een alternatief moet bieden voor Android. 

Jolla ontving het eerste deel van de investering al eind vorig jaar, maar het bedrijf maakte toen niet openbaar om hoeveel geld het ging. Het bedrag ligt hoger dan de 10 miljoen dollar waar Jolla in eerste instantie naar op zoek was.

Het bedrijf bestaat sinds 2011 en is opgericht door enkele oud-medewerkers van het eveneens Finse Nokia. Het bedrijf bracht eerder al een smartphone uit die draait op de eerste versie van Sailfish.De financiering zal worden gebruikt om de ontwikkeling en licensering van Sailfish OS voort te zetten.

Tablet

Verder biedt het geld ruimte voor Jolla om het mislukte tabletproject af te ronden en consumeten die het apparaat hadden besteld geld terug te geven. Een klein aantal mensen krijgt de tablet wel toegestuurd.

Jolla haalde begin 2015 duizenden euro's op in een crowdfundingcampagne voor het maken van een tablet, maar liep direct al tegen problemen met leveranciers van onderdelen aan. Inmiddels is de hardwaretak van het bedrijf afgesplitst.