In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we onder meer de toekomst van Android nu de Europese Commmissie Google heeft aangeklaagd vanwege machtsmisbruik in het besturingssysteem.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (19 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Machtsmisbruik Google

De Europese Commissie heeft Google voor de tweede keer in twee jaar tijd aangeklaagd vanwege machtsmisbruik Vorige keer ging het over Google Shopping, nu is Android aan de beurt. Google zou onder andere zijn eigen diensten onterecht voortrekken en zo zorgen voor oneerlijke concurrentie met makers van andere zoekmachines en browsers.

Wat betekent deze aanklacht voor Android en hoe zou Android eruit gaan zien als Google voldoet aan de wensen van de Europese Commissie? We bespreken het in de podcast.

Erdogan

Ook hebben we het over Facebook, dat de afgelopen weken kwetsende berichten rond de Turkse president Erdogan verwijderd heeft. Het bedrijf zette vorige week nog twee cartoons over Erdogan opnieuw online omdat ze per ongeluk offline waren gehaald. Deze week werden beledigingen aan het adres van de Turkse president definitief verwijderd.

Het woord 'geitenneuker' kan niet meer door de beugel op het sociale netwerk. Wat zijn de richtlijnen van Facebook precies en hoe worden ze opgesteld?

Leestips

Deze week hebben we ook weer twee leestips. Het eerste stuk, The Untold Story of Magic Leap, the World's Most Secretive Startup, is van Wired afkomstig. Het artikel beschrijft het geheimzinige bedrijf Magic Leap, dat niet aan virtual reality, maar aan mixed reality werkt. Bovendien wordt heel concreet omschreven hoe VR en MR werken, wat de kansen zijn en ook welke problemen nog opgelost moeten worden om het een succes te maken.

Ook het artikel Apple, Facebook, Google, And Alibaba Take Hollywood van Fast Company is het lezen waard. Nicole Laporte zet uiteen hoe deze techbedrijven willen concurreren met Netflix en de traditionele producenten van films en series. 

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.