Apple is niet bereid om de iPhone van een drugsdealer in New York te hacken. 

Dat laat het techbedrijf volgens USA Today weten aan de rechter, in een rechtszaak met de overheid. Hiermee reageert Apple op het recente beroep door de Amerikaanse overheid.

In maart dit jaar steunde de Amerikaanse rechter Apple in een New Yorkse rechtszaak. De politie wilde dat Apple de iPhone van een verdachte drugsdealer hackte, maar het bedrijf wilde dit niet doen. 

Op 8 april ging het Amerikaanse ministerie van Justitie in beroep tegen de uitspraak. Er wordt daarom wederom gekeken of de iPhone door Apple moet worden gehackt. 

Andere rechtszaken

De zaak lijkt op een eerder geschil tussen Apple en de FBI, over het hacken van de iPhone van een terrorist in San Bernardino. Deze zaak liep met een sisser af, omdat de FBI een alternatieve hackmethode had gevonden. De twee partijen moeten hierover binnenkort alsnog tegenover het congres spreken. 

Tegelijkertijd moet Apple van de rechter in Boston wel de FBI helpen om de telefoon van een mogelijk bendelid te kraken.

Apple is bang dat er een precedent ontstaat als het bedrijf iPhones namens politie-instanties hackt. Daarnaast zou de privacy van gebruikers op het spel staan door toestellen makkelijker toegankelijk te maken.