Motorola heeft een tekort aan smartphones die als vervanging kunnen worden gestuurd naar mensen die problemen hebben met hun eigen toestel.

Bezitters van Moto-smartphones klagen op internetforum Reddit dat ze geen vervangende smartphone krijgen, schrijft de site PhoneArena vrijdag.

Nieuwe Moto-smartphones hebben een garantie van twee jaar voor alle gebreken die niet door de gebruiker zijn veroorzaakt. De afgelopen maanden lijkt de telefoonfabrikant te weigeren vervangende toestellen te sturen.

Volgens een aantal medewerkers van de klantenservice mogen er van het hoofdkantoor geen nieuwe smartphones meer de deur uit.

Volgens distributeur Tech Data is er in Nederland geen sprake van een tekort. "Consumenten hoeven zich dus geen zorgen te maken", aldus marketingmanager Harold de Kort in een reactie tegenover NU.nl

Tekort

Oorzaak zou een tekort aan vervangende toestellen zijn. Dat tekort beperkt zich niet tot oude modellen. Ook nieuwe modellen als de Moto X Pure Edition en de derde generatie Moto G zijn kennelijk niet op voorraad.

Gebruikers die het aankoopbedrag van het toestel terugvragen zouden ook nul op rekest krijgen. Sommige klanten klagen dat hun toestel onbruikbaar is en stellen dat ze worden gedwongen zelf een vervangend toestel te kopen.