Huawei heeft woensdag de smartphones P9 en de P9 Plus gepresenteerd. Beide toestellen beschikken over een dubbele camera waarmee achteraf scherp kan worden gesteld.

De P9 heeft een schermdiagonaal van 5,2 inch en heeft een full hd-resolutie, net als zijn voorganger. Het toestel beschikt over een 3000 mAh-accu.

De P9 komt in twee uitvoeringen; een variant met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen, en een variant met 4 GB werkgeheugen en 64 GB werkgeheugen. Onder de motorkap zit verder de nieuwe Kirin 955-octacoreprocessor, ontwikkeld door Huawei zelf.

Camera

Zowel de P9 als de P9 Plus beschikken over twee 12 megapixelcamera’s aan de achterkant, ontwikkeld in samenwerking met Leica. Door het toestel uit te rusten met een dubbele camera kan er achteraf scherp worden gesteld en kunnen er scherpte-diepte-effecten worden gecreëerd.

Een van de twee camerasensoren kan alleen foto's in zwart-wit maken. In combinatie met de kleurensensor moet de zwart-wit-sensor echter zorgen voor betere scherpte en minder ruis, door de foto's van beide camera's softwarematig te combineren.

De telefoon is gemaakt van aluminium en heeft schermranden die licht overbuigen in de behuizing, net als bij de iPhone 6S. De randen zijn niet zo veel gebogen als bij de Galaxy S7 Edge. Het toestel draait op Android 6.0 en heeft een USB-C-aansluiting.

P9 Plus

De P9 Plus is iets groter, met een 5,5 inch-scherm. Ook is de accu iets groter met een capaciteit van 3400 mAh. Dit toestel beschikt over dezelfde Kirin 955-chip.

De Plus-versie heeft bovendien een drukgevoelig scherm zoals eerder ook al de Mate S van Huawei kreeg. 

De P9 is vanaf 16 april beschikbaar in Nederland, de P9 Plus vanaf 20 mei. De P9 kost vanaf 599 euro met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag, terwijl een extra gigabyte werkgeheugen en 32 GB extra opslag nog eens 50 euro extra kosten.

De P9 Plus verschijnt enkel in een uitvoering met 4GB werkgeheugen en 64 GB opslag, voor 749 euro.