In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. In deze aflevering bespreken we de recente aankondigingen van Microsoft.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (13 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Windows Phone

Op de ontwikkelaarsconferentie Build van Microsoft was er één grote afwezige: Windows Phone. Het mobiele besturingssysteem heeft even geen prioriteit bij Microsoft, zo erkent het bedrijf ook zelf. 

Wat betekent dit voor de toekomst van Windows-smartphones? Als Microsoft zijn eigen software vooral op Android en iOS wil laten werken, heeft Windows Phone dan nog bestaansrecht?

Chatbots

Tijdens een keynote op Build maakte Microsoft bekend dat het bedrijf kunstmatige intelligentie als zijn toekomst ziet. Mensen moeten in contact komen met de slimme software van Microsoft door middel van chatbots, zei directeur Satya Nadella ook in gesprek met Bloomberg Businessweek.

Het eerste experiment van Microsoft op dit gebied, met de Twitter-bot Tay, liep echter snel uit de hand. Hoe moeten chatbots dan wel werken en wat kunnen ze voor ons betekenen?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.