Tweede rechtszaak tussen FBI en Apple vertraagd

Een tweede rechtszaak tussen de FBI en Apple heeft vertraging opgelopen, als gevolg van de ontwikkelingen in de andere zaak. 

De aanklagers gaan akkoord met een verzoek van Apple om de deadlines te verlaten. Voor 11 april wordt duidelijk of de FBI zijn verzoek zal wijzigen. 

Het gaat in deze zaak om de iPhone van een drugsdealer in Brooklyn. De FBI wil dat Apple hulp biedt bij het ontgrendelen van de telefoon. Eerder noemde de rechter het verzoek van de FBI "onpraktisch en overdreven", maar de FBI ging in hoger beroep. 

Eerder deze week liet de FBI een soortgelijke zaak vallen. Daarbij ging het om de telefoon van een van de aanstichters van het bloedbad in de Amerikaanse stad San Bernardino. De opsporingsdienst wist de telefoon echter zonder hulp van Apple te kraken. 

Kwetsbaarheid

De vraag is nu wat de andere zaak voor gevolg heeft voor de zaak in Brooklyn. Het is niet duidelijk of de FBI ook in staat is om deze smartphone te kraken, nu het de beveiliging van de smartphone in de andere zaak heeft weten te omzeilen. 

Mocht de FBI doorgaan met deze zaak, dan zou Apple die gelegenheid kunnen gebruiken om de FBI te laten vertellen hoe ze precies de telefoon in de andere zaak hebben weten te kraken, meldt een ingewijde. Nu weet Apple dat nog niet, en is er mogelijk sprake van een kwetsbaarheid in de beveiliging van de telefoon.

Lees meer over:
Tip de redactie