Samsung wil bedrijf verjongen met reorganisatie

Samsung wil de eigen bedrijfsstructuur aanpakken met een reorganisatie. Het Zuid-Koreaanse techbedrijf wil het bedrijf verjongen door meer op een start-up te gaan lijken.

Het is de bedoeling dat de hiërarchie binnen het bedrijf op de schop gaat en dat er meer plek komt voor open dialoog, aldus Samsung donderdag in een verklaring. Bij het bedrijf werken meer dan 300.000 mensen.

Er worden bestuurslagen weggehaald en er komen meer online discussies tussen afdelingsleiders en medewerkers. Volgens Samsung moet dat leiden tot "open communicatie en doorlopende innovatie".

Het aantal vergaderingen wordt teruggeschroefd, het maken van rapportages wordt versimpeld en er komen meer trainingen voor werknemers.

Familie

Ook zal er door leidinggevenden bij werknemers op worden aangedrongen meer tijd in familie te steken of kennis op te doen. Overtijd en weekendwerk wordt waar mogelijk verminderd.

De reorganisatie is mogelijk ingezet door tegenvallende smartphoneverkopen en stagnerende groei van het bedrijf. Volgens Reuters staat de militaire manier waarop het bedrijf wordt gerund innovatie in de weg.

Lees meer over:
Tip de redactie