Hoewel Safari nog de populairste browser voor iPhones en iPads is, wint Chrome voor iOS sneller terrein.

Het gebruik van Chrome groeit zowel op Android als iOS, constateert Adobe op basis van zijn Adobe Digital Index. Die is gebaseerd op data van ruim vijfduizend bedrijven.

Sinds januari 2015 is het gebruik van Chrome gemeten op smartphones in het algemeen gegroeid met 75 procent. Het gebruik van Safari nam in dezelfde periode met 33 procent toe.

Wanneer er enkel naar iOS wordt gekeken is standaardbrowser Safari nog steeds het grootst, al ligt de populariteit van Chrome niet ver achter. Op iOS nam het gebruik van Safari met 34 procent toe ten opzichte van vorig jaar, Chrome groeide 19 procent.

Tussen november en december 2015 was Chrome op iOS bijna net zo populair als Safari, om daarna weer wat af te nemen.

Favoriete browser

Ook werd duizend iOS-gebruikers naar hun favoriete browser gevraagd. Daarin noemde 43 procent Safari, en kwam Chrome met 33 procent op een tweede plaats.

Adobe-analist Adam Lloyd merkt daarbij op dat iOS-gebruikers Chrome zelf moeten downloaden, terwijl Safari standaard op iOS staat. "Het feit dat mensen dat daadwerkelijk doen, is een teken dat Chrome een ervaring biedt waar gebruikers in geïnteresseerd zijn", aldus Lloyd.

Op Android is Chrome sinds een aantal jaar de standaardbrowser, waar dat voorheen simpelweg de browser 'Browser' was.