'Kleinere iPad Pro wordt duurder dan iPad Air'

De nieuwe iPad Pro met een kleiner scherm zal 100 dollar meer gaan kosten dan de huidige iPad Air 2. 

De iPad Air 2 en geplande iPad Pro hebben allebei een beeldscherm van 9,7 inch. Apple zou voor het eerst een iPad met deze schermgrootte verkopen voor een hogere prijs, aldus bronnen van het doorgaans goed ingelichte 9to5Mac.

De huidige iPad Air 2 heeft een minimumprijs van 499 dollar, maar de 9,7 inch iPad Pro zou vanaf 599 dollar worden aangeboden. Over Nederlandse iPad Pro-prijzen is nog geen informatie gelekt, maar meestal zijn de prijsverschillen in Europa gelijk. Het zou betekenen dat de kleine iPad Pro voor 599 euro verkocht kan worden.

Twee tablets

De nieuwe iPad Pro zou de iPad Air 2 niet vervangen. Apple zou de twee tablets tegelijkertijd willen verkopen. De nieuwe tablet zou met minimaal 32GB worden aangeboden en ook een optie hebben voor 128GB aan opslagruimte. De Air 2 wordt met minstens 16GB opslag aangeboden.

Apple heeft de nieuwe iPad Pro nog niet aangekondigd. Dat gebeurt vermoedelijk tijdens een evenement op maandag 21 maart. De nieuwe tablet heeft een kleiner scherm dan de huidige iPad Pro, die een 12,9 inch touchscreen bevat.

Bekijk onze videoreview van de grote iPad Pro:

Lees meer over:
Tip de redactie