LG G5 is vanaf medio april verkrijgbaar in Nederland

De LG G5 zal vanaf medio april verkrijgbaar zijn in de winkel. Vanaf 18 maart is het toestel vooruit te bestellen. Wie dat doet krijgt gratis een LG CAM Plus-module die het maken van foto's moet vergemakkelijken.

De losse verkoopprijs van het toestel is 699 euro, maakte LG donderdag bekend. De smartphone is in combinatie met een abonnement te verkrijgen bij de grote telecomproviders en elektronicaketens.

Het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant is vooral bekend vanwege de uitneembare batterij. Daardoor heeft het toestel ook ruimte voor andere uitbreidingen, zoals de cameramodule CAM Plus.

De CAM Plus-module bestaat uit een extra batterij, fysieke knoppen een camerahandgreep, waardoor het maken van foto's makkelijker moet worden. De G5 heeft aan de achterzijde een camera van 16 megapixel en aan de voorkant eentje van 8 megapixel.

Het toestel is uitgerust met onder meer een Qualcomm Snapdragon 820-processor, een 5,3 inch scherm met QHD-resolutie, 4GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 32GB. De G5 is verkrijgbaar in de kleuren Titan, Gold en Silver.

Lees meer over:
Tip de redactie