'Specificaties nieuwe Huawei-vlaggenschepen gelekt'

De specificaties van de Huawei P9, de grotere P9 Max en de kleinere P9 Lite lijken te zijn uitgelekt.

De specificaties zijn door Oppomart online gezet, een site die Chinese telefoons exporteert naar de Verenigde Staten.

De P9 krijgt volgens de site een 5,2 inch-scherm met full hd-resolutie. Onder de motorkap zit Huawei's eigen Kirin 950-processor van 2 GHz en 3GB werkgeheugen. Het toestel beschikt over 32 GB opslaggeheugen. Aan de achterkant zit een 12 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie. De batterij heeft een capaciteit van 3000 mAh.

De grotere P9 Max heeft een schermdiagonaal van van 6,2 inch en beschikt over een qhd-resolutie. Het toestel krijgt over een Kirin 955-processor, 4GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslaggeheugen. Ook dit toestel beschikt over een 12 megapixelcamera met optische beelstabilisatie. 

Kleiner

Het kleinere toestel, de P9 Lite, beschikt over een 5 inch-display met een full hd-resolutie. De smartphone draait op de Snapdragon 650-processor en beschikt over 2GB aan werkgeheugen en 16 GB aan opslaggeheugen. Het toestel zou dezelfde camera als de andere twee toestellen krijgen. De accu heeft een capaciteit van 2500 mAh. 

Volgens de site hebben de P9, de Max en de Lite respectievelijk een prijs van 499, 699 en 299 dollar. Europese prijzen worden niet genoemd. Huawei zal de toestellen vermoedelijk op 6 april officieel onthullen.

Lees meer over:
Tip de redactie