Vodafone geeft nieuwe abonnees drie maanden onbeperkt data

Vodafone gaat zijn nieuwe en verlengende abonnees drie maanden lang een onbeperkte databundel geven. In de proefperiode kunnen mensen zien hoeveel data ze gemiddeld verbruiken.

"Het is nu vaak moeilijk in te schatten hoeveel data je nou daadwerkelijk nodig hebt", zegt Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt bij Vodafone, tegen NU.nl.

Voor mensen die ineens meer of minder data gaan gebruiken wordt het voor klanten ook na de introductieperiode van drie maanden nog mogelijk om hun abonnement omhoog of omlaag bij te stellen. 

Black

De verandering wordt doorgevoerd bij de introductie van nieuwe abonnementen op 4 april. Vodafone maakt met zijn nieuwe Black-abonnement dan ook de grootste databundel van Nederland beschikbaar, met een grootte van 25 GB per maand.

Bij dat abonnement, dat 89 euro per maand gaat kosten, zijn ook 2 GB buitenlandinternet, onbeperkt bellen in 43 landen en 100 minuten bellen vanuit Nederland naar het buitenland inbegrepen. Verder krijgen Black-abonnees standaard een abonnement op muziekdienst Napster en de mobiele tv-dienst TV Anywhere.

De Groot ontkent dat de introductie van de grote bundel een reactie is op de komst van Tele2 naar Nederland. Die provider lanceerde onlangs zijn eerste 4G-abonnementen, met onder meer een databundel van 24 GB.

"Wij zijn ons natuurlijk constant aan het beraden op wat we nodig hebben en we zien dat er in het algemeen een stijging is van het datagebruik", aldus De Groot.

Red

De bestaande Red-abonnementen worden vernieuwd met grotere databundels van 1,5 tot 12 GB. Deze abonnementen bieden ook onbeperkt bellen en sms'en in Nederland, voor tussen de 26 en 36 euro per maand. Bij het duurste Red-abonnement wordt een extra simkaart geleverd voor gebruik in een tablet of ander apparaat.

Twee nieuwe Smart-abonnementen bieden databundels van 1,5 en 5 GB in combinatie met 150 belminuten. Deze kosten respectievelijk 21 en 25 euro per maand.

Ook zijn er drie nieuwe Start-abonnementen met kleine databundels, voor mensen die weinig mobiel internet gebruiken. Bij deze abonnementen is de proefperiode van drie maanden niet beschikbaar.

Lees meer over:
Tip de redactie