'Samsung Galaxy S7 kost 230 euro om te maken'

De Samsung Galaxy S7 wordt gemaakt voor zo'n 255 dollar (omgerekend 230 euro). Het duurste onderdeel van de smartphone is de Qualcomm Snapdragon 820-processor, die 62 dollar kost.

Onderzoeksbureau IHS heeft het vlaggenschip van Samsung uit elkaar gehaald en een schatting gemaakt van de productiekosten, schrijft Recode maandag.

Na de processor is de camera het duurste onderdeel. De 12-megapixelcamera zou zo'n 13,80 dollar kosten. De rest van het bedrag bestaat uit kosten voor onder meer de behuizing, het beeldscherm en de opslagschijf.

Het kostenplaatje is opgemaakt uit de kosten voor onderdelen en wat er wordt aangegeven aan het samenstellen van de smartphone. Het in elkaar zetten van de telefoon kost ongeveer 5 dollar. 

In de berekening van IHS wordt alleen gekeken naar de materiaalkosten. Marketingkosten en andere uitgaven van Samsung zijn niet inbegrepen.

S6 Edge

De S7 is goedkoper om te maken dan de S6 Edge bij de lancering. Dat toestel kon voor 290,45 dollar worden gemaakt. Het duurste component was het gebogen Edge-scherm, dat voor 85 dollar werd gekocht. 

De Galaxy S7 wordt in Nederland verkocht voor 699 euro. De S7 Edge kost 799 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie