Podcast: Waarom je Android N voorlopig nog niet krijgt

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week kwam onverwacht al een preview van Android N uit, een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem. Toch moeten consumenten nog lang wachten om de software te kunnen gebruiken.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (12 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Android N

Normaal onthult Google tijdens zijn jaarlijkse conferentie in mei een nieuwe versie van Android. Deze week werd echter onverwachts al een testversie van Android N uit de doeken gedaan.

Waarom vervroegt Google de eerste aankondiging van het besturingssysteem en waarom kan jij de software voorlopig toch nog niet gebruiken? We bespreken de veranderingen in Android N en het doel dat Google met zijn systeem voor ogen heeft.

Lees- en kijktip

Deze week zijn er drie leestips. De eerste is het stuk Fixing Twitter van Fortune over hoe Jack Dorsey, oprichter van Twitter en sinds kort ook weer CEO, het door problemen geplaagde sociale netwerk er weer bovenop wil krijgen.

Daarnaast heeft de Washington Post een goed stuk over de jeugd van Tim Cook en het verband met zijn strenge houding tegenover privacyschending: The roots of Tim Cook’s activism lie in rural Alabama.

Tot slot is de necrologie van de New York Times over de uitvinder van e-mail de moeite waard. Het stuk Raymond Tomlinson, Who Put the @ Sign in Email, Is Dead at 74 staat bol van de opvallende en onbekende weetjes over e-mail.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

Tip de redactie