Apple gaat de iPhone SE hoogstwaarschijnlijk op 21 maart officieel onthullen. Het bedrijf heeft op die datum de pers voor een evenement uitgenodigd.

In de uitnodiging wordt niet genoemd wat Apple precies zal onthullen, maar geruchten wijzen al lange tijd op een iPhone SE-onthulling in maart.

Op de uitnodiging heeft Apple enkel de tekst "let us loop you in" vermeld. 

De iPhone SE wordt volgens bronnen een klein 4 inch-toestel, in grootte en uiterlijk vergelijkbaar met de iPhone 5S. Het nieuwe SE-model moet als goedkoper alternatief worden aangeboden naast de huidige iPhone 6S en 6S Plus. De telefoon bevat vermoedelijk de hardware van een iPhone 6.

Mogelijk zal er ook een iPad Pro tijdens het evenement worden aangekondigd. Deze nieuwe iPad heeft een kleiner 9,7 inch-scherm, zoals ook in bijvoorbeeld de iPad Air en Air 2. Hij zou dezelfde krachtige processor bevatten als de grotere iPad Pro en ook met de Apple Pencil-stylus werken.

Twee iPhones

Apple kondigt nieuwe iPhones doorgaans in september aan. Vermoedelijk gebeurt dat dit jaar alsnog met de iPhone 7. Daarmee kondigt Apple voor het eerst twee nieuwe iPhones op verschillende momenten in het jaar aan. iPads werden in het verleden altijd in maart aangekondigd, totdat het evenement naar een latere datum in het jaar werd verschoven.