Google is van start gegaan met een speciaal bètaprogramma voor Android N, waarmee gebruikers alvast de volgende versie van de nieuwste software kunnen testen. 

Gebruikers kunnen zich aanmelden voor het programma. Vervolgens kunnen ze bètasoftware installeren door de telefoon vanuit de instellingen bij te werken.

Op het moment wordt Android N via het programma getest. Gebruikers kunnen na het verschijnen van deze update blijven meedoen, zodat ze ook latere software-updates van Android ontvangen voordat ze verschijnen. Een ondersteund toestel is vereist.

Het bètaprogramma geeft vroegtijdig toegang tot Android N, maar deze proefversie bevat nog wel een aantal bugs. Gebruikers die liever stabiele software draaien, wordt geadviseerd om te wachten op de uiteindelijke versie die voor alle ondersteunde toestellen zal uitkomen dit jaar.

Apple biedt een vergelijkbare dienst, waarbij gebruikers vroeg testsoftware kunnen installeren. Deze trajecten zijn voor alle geïnteresseerden toegankelijk. In het verleden waren bèta's alleen bedoeld voor ontwikkelaars, om alvast software te testen.

Eerder op woensdag lekten er een aantal nieuwe functies voor Android N uit, waaronder een splitscreen-modus en vernieuwde notificaties.