Apple wil al volgend jaar een iPhone voorzien van een OLED-scherm. Eerder was het plan om daar pas in 2018 mee te beginnen.

Apple heeft LG en Samsung gevraagd om de productie van OLED-schermen voor iPhones al een jaar eerder gereed te hebben, meldt AppleInsider op basis van een bericht in de Japanse krant Nikkei.

OLED-schermen hebben een hoger contrast en kunnen bovendien worden gebogen. Het is echter onwaarschijnlijk dat Apple al in 2017 een smartphone met gebogen design uitbrengt, meldt de krant. Er zou niet genoeg tijd meer zijn om andere onderdelen van de telefoon daarop voor te bereiden.

Het is nog onduidelijk of alle iPhones volgend jaar al een OLED-scherm zullen krijgen. Mogelijk gaat het alleen om een speciaal premium-model.

Samsung

Vorig jaar meldde Nikkei als eerste dat Apple gebruik zou gaan maken van OLED-schermen. Naast Samsung en LG wil ook Japan Display deze schermen gaan leveren.

Tot nu toe is Samsung de enige smartphonefabrikant die met regelmaat OLED-schermen in zijn toestellen gebruikt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakte ook al drie keer een toestel met buiging in het scherm: de Galaxy Round, S6 Edge en S7 Edge.

Volgens bronnen van Business Korea is Samsung van plan om de ontwikkeling van flexibele OLED-schermen flink op te voeren. Het bedrijf zou 400 miljard won (300 miljoen euro) investeren in nieuwe productiefaciliteiten. Apple zou de belangrijkste klant van de nieuwe fabriek worden.