Sony-directeur Kazuo Hirai denkt dat smartphones niet meer wezenlijk beter zullen worden. Het wachten is op de volgende revolutie, maar die is nog niet in beeld.

Dat zegt hij in gesprek met de Duitse krant Welt am Sonntag. "Ik ben ervan overtuigd dat we op een kantelpunt staan, zoals we tien jaar geleden zagen bij de overgang van normale mobieltjes naar smartphones."

"We zien bij smartphones tegenwoordig geen grote innovatiesprongen meer", aldus Hirai, wiens eigen smartphonetak kampt met teruglopende verkopen en omzet.

"We vragen ons bij Sony constant af wat er na de smartphone komt", zegt de topman. Maar volgens Hirai heeft niemand daar nog een antwoord op.

Reorganisatie

In de afgelopen twee jaar heeft Sony zijn bedrijf, inclusief de smartphonetak, grondig gereorganiseerd. Hirai zegt dat winst centraal staat, in plaats van het veroveren van een groot marktaandeel. "De constante blik op marktaandelen heeft ons in het verleden financiële problemen opgeleverd."

Hirai herhaalt dat Sony minder verschillende smartphones wil gaan uitbrengen, en zich voornamelijk wil richten op de winstgevende markt voor high-end toestellen.

Op het Mobile World Congress in Barcelona toonde Sony vorige week nog drie nieuwe toestellen, de Xperia X, XA en X Performance. 

Eerste indruk: De betaalbare Xperia X en XA
Eerste indruk: De betaalbare Xperia X en XA