Apple zal maandag 21 maart een nieuwe iPhone en iPad onthullen. Aanvankelijk werd gedacht dat de aankondiging op 15 maart zou zijn, maar Apple heeft ervoor gekozen het evenement een week later te houden.

Dat melden althans bronnen tegenover diverse media, waaronder Recode en Buzzfeed. Onduidelijk is of Apple het evenement heeft verzet, of dat de geruchten over de eerdere datum onjuist zijn.

De onthulling is volgens bronnen op een kleine locatie. De dag erna is de eerste hoorzitting in de rechtszaak van Apple en de FBI over het hacken van een iPhone.

iPhone SE en iPad Pro

Apple komt met een nieuwe tablet en een nieuwe smartphone. Daarover is niets officieel bekendgemaakt, maar volgens hardnekkige geruchten gaat het om de iPhone SE en een kleine iPad Pro.

De zogenoemde iPhone SE zou het uiterlijk hebben van een iPhone 5, met een scherm van 4 inch en hardware vergelijkbaar met die van de iPhone 6.

De nieuwe iPad Pro heeft naar verluidt een scherm van 9,7 inch en het uiterlijk van de grotere 12,9 inch-versie die al verkrijgbaar is. Het apparaat zou dezelfde krachtige processor als zijn grotere broer hebben.