Telecomprovider Tele2 gaat vanaf woensdag 4G-abonnementen op basis van sim only aanbieden. Het gaat om vijf typen abonnementen die sinds november ook al in combinatie met een toestel werden aangeboden.

De abonnementen zijn qua omvang en prijs gelijk aan de abonnementen met een smartphone, liet het bedrijf dinsdag weten. Enig verschil is dat de gebruiker geen maandelijks bedrag voor een toestel betaalt.

Het kleinste abonnement bestaat uit 100 belminuten en 1GB aan dataverkeer voor 10 euro. De grootste bundel heeft onbeperkt sms'en en bellen en een datalimiet dan 24GB voor 35 euro per maand. Alle abonnementen hebben een contractduur van twee jaar.

Opzegbaar

Voor 1 euro meer per maand biedt Tele2 ook maandelijks opzegbare abonnementen. Nieuwe klanten moeten daarnaast 10 euro aansluitkosten betalen. Tot eind maart krijgen ze wel korting op een sim only-abonnement.

Tele2 biedt sinds november vorig jaar abonnementen op een eigen 4G-netwerk aan. Uit de kwartaalcijfers van eind vorig jaar bleek dat de introductie van 4G het bedrijf netto niet meer abonnees opleverde.