Slachtoffers van de aanslag in het Amerikaanse San Bernardino willen graag dat de FBI toegang krijgt tot de telefoon van de terroristen. 

Daarmee hebben de slachtoffers en nabestaanden zich uitgesproken in het versleutelingsdebat tussen de FBI en Apple.

De slachtoffers gaan een document indienen bij de rechter waarin zij hun steun betuigen, aldus advocaat Stephen Larson tegenover Reuters. Het is onduidelijk hoeveel slachtoffers Larson precies vertegenwoordigt. Tijdens de aanslag werden 14 mensen vermoord en raakten 22 mensen gewond. 

De FBI wil dat Apple een iPhone van één van de daders kraakt, zodat de data hierop afgelezen kan worden. Apple wil dit echter niet doen, omdat het bedrijf op deze manier zijn eigen beveiliging zou ondermijnen. Het bedrijf zou immers bewijzen in staat te zijn om binnen te breken op hun eigen toestellen. Daarnaast vreest het bedrijf dat dit verzoek een 'gevaarlijk precedent' vormt. 

De slachtoffers en nabestaanden willen dat Apple het hackverzoek alsnog inwilligt, omdat zij willen weten wat er precies is gebeurd tijdens de aanslag. De informatie op de telefoon zou hier duidelijkheid over kunnen bieden.