HTC brengt verschillende nieuwe Desire-telefoons op de markt die willekeurige verfspetters op hun behuizing krijgen.

Dat heeft het bedrijf zondag bekendgemaakt aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona.

"We gebruiken spuitkoppen met hoge druk om de achterkant van de telefoon te bespuiten, alsof het een canvas is", zegt productdirecteur Graham Wheeler van HTC. "Het is een kunststuk. Het ontwerp van elke telefoon is uniek."

Tijdens een presentatie laakte HTC het "monotone design" van andere smartphonemakers, en toonde daarbij foto's van onder meer LG- en Samsung-smartphones.

De telefoons in Jackson Pollock-stijl, met modelnummers Desire 530, 630 en 825, krijgen schermen van 5 tot 5,5 inch met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De 530 krijgt een camera van 8 megapixel, terwijl de twee andere toestellen een sensor van 13 megapixel zullen hebben.

One X9

Naast de nieuwe Desire-telefoons brengt HTC ook de One X9 naar Europa. Die telefoon, die eerder al in China werd aangekondigd, is een goedkoepere versie van de One M9 en A9. Het apparaat heeft een behuizing van metaal en een 5,5 inch-scherm met full hd-resolutie.

Ook heeft het apparaat dezelfde 13-megapixelcamera als de A9, met 3 GB werkgeheugen en een octacore-processor van Mediatek. Er is standaard 32 GB opslag en er kunnen twee simkaarten in de telefoon.

Een exacte Nederlandse releasedatum en prijzen voor de verschillende telefoons zijn nog niet bekend.

Lees meer over Mobile World Congress in ons dossier.