LG heeft zondag de G5 gepresenteerd. De nieuwste smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een accu die via een speciale sleuf aan de onderkant van het toestel snel kan worden vervangen.

In de sleuf kunnen ook accessoires worden gestoken om de telefoon modulair uit te breiden. De Cam Plus-module voegt fysieke cameraknoppen toe aan het toestel en moet de gebruiker ook een betere grip geven op het toestel, zodat mooiere foto's kunnen worden gemaakt.

Bovendien voegt de Cam Plus-module extra accucapaciteit toe voor het gebruik van de smartphone als camera.

Ook verschijnt een Hi-Fi-accessoire van Bang & Olufsen, die de geluidskwaliteit van het toestel moet verbeteren. Een DAC (digital-to-analog converter) in het accessoire verbetert de geluidskwaliteit en biedt ondersteuning voor audio in hoge resolutie.

Smartphone

De LG G5 heeft een scherm van 5,3 inch met resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat scherm staat altijd aan om bijvoorbeeld de tijd en datum te tonen. Volgens LG gebruikt dit weinig accucapaciteit omdat slechts een deel van de backlight achter het LCD-scherm aan staat.

Het toestel heeft een behuizing van aluminium met aan de achterkant twee camera's. Een sensor van 16 megapixel maakt foto's via een 'normale' lens, terwijl ook een groothoeklens met een bereik van 135 graden aanwezig is om foto's te maken met een resolutie van 8 megapixels.

De smartphone draait op de nieuwe Snapdragon 820-chip van Qualcomm, met 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. Dit kan worden uitgebreid met een MicroSD-kaart. Het toestel draait op Android 6.0. Een Nederlandse prijs en beschikbaarheidsdatum zijn nog niet bekend.

Accessoires

Naast de accessoires voor de accupoort van de G5, toonde LG ook nog verschillende andere extra's voor het toestel. Zo verschijnt de LG 360 VR, een mobiele virtualrealitybril voor de smartphone.

In tegenstelling tot de Gear VR van Samsung wordt de smartphone niet in de VR-bril van LG geschoven, maar moet deze met een kabel eraan worden vastgemaakt. Een opvouwbaar design moet ervoor zorgen dat de bril makkelijk kan worden meegenomen. De exacte resolutie van het scherm is onduidelijk, al zegt LG dat er 639 pixels per inch worden getoond.

De 'Friends' van de LG G5

De 'Friends' van de LG G5

LG presenteerde zondag ook een 360-gradencamera, de 360 Cam. Deze heeft twee groothoeklenzen van 13 megapixel die het mogelijk maken om rondom foto's en video's te maken. De beelden kunnen via de LG G5 worden geüpload naar Youtube.

Verder toonde LG de Rolling Bot, een rollende robot die foto's en video's kan opnemen via een ingebouwde camera van 8 megapixel. Volgens LG is het robotje niet alleen speelgoed, maar kan hij ook worden gebruikt om via de G5 het huis in de gaten te houden terwijl de eigenaar op pad is.

Drones

Alle 'Friends', zoals LG de G5-accessoires noemt, zijn aan de smartphone te koppelen via een speciale app. Prijzen zijn nog onbekend.

LG introduceert ook de Smart Controller - een apparaat waarmee drones bestuurd kunnen worden. Onder andere de drones van Parrot kunnen hiermee verbinden.

Lees meer over Mobile World Congress in ons dossier.