Alcatel heeft twee nieuwe smartphones aangekondigd die worden geleverd in een doos die ook kan worden gebruikt als VR-bril.

De doos van de Alcatel Idol 4+ en 4S is gemaakt van plastic, en moet daardoor dienstdoen als stevige VR-bril, maakte Alcatel zaterdag bekend aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona.

Ook hebben de telefoons een speciale 'Boom'-knop. Met de knop op het toestel kunnen gebruikers afhankelijk van de app die ze gebruiken een extra functie inzetten.

Zo kan vanuit de standby-modus direct een foto worden gemaakt. Tijdens het bladeren door de fotogalerij kan met de knop automatisch een slideshow worden gemaakt, en in de muziek-app krijgt het geluid meer bass.

Chips

De Alcatel Idol 4+ gebruikt een Snapdragon 617-chip, de 4S een Snapdragon 625. Beide telefoons hebben 3 GB werkgeheugen, de Idol 4 heeft 16 GB opslagruimte en de 4+ 32 GB.

De 5,2 inch Idol 4+ heeft een full hd-scherm, de 5,5 inch 4S een scherm met qhd-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De toestellen zullen respectievelijk 300 en 450 euro kosten.

Ook heeft de Chinese smartphonemaker zijn merk Alcatel Onetouch hernoemd naar Alcatel, en daarbij ook een nieuw logo onthuld.

Plus

Alcatel heeft zaterdag ook een Windows-apparaat getoond dat kan worden gebruikt als tablet en als laptop. De Plus 10 heeft een scherm van 10 inch met een resolutie van 1280 bij 800 pixels.

Het apparaat verschijnt in juni voor 350 euro en zal standaard worden geleverd met een loskoppelbaar toetsenbord, dat ook een extra accu bevat. De tablet kan gebruikmaken van 4G-netwerken.

Lees meer over Mobile World Congress in ons dossier.