Apple is volgens zakenblad Fortune nog steeds het meest bewonderde bedrijf ter wereld. Opvallend is dat ook de nummer twee en drie technologiebedrijven zijn, namelijk Alphabet en Amazon.

Apple scoorde een rapportcijfer van 8.6, blijkt uit de jaarlijkse ranglijst die vrijdag is gepubliceerd. Bedrijven zijn beoordeeld door directeuren, managers en analisten uit de industrie.

Het Amerikaanse bedrijf kwam op de eerste plaats in alle negen categoriën. Het is de negende keer op rij dat Apple bovenaan de lijst staat.

Bedrijven zijn beoordeeld op onder meer innovatie, omgang met mensen, financiële prestaties, langetermijndenken en maatschappelijke verantwoordelijk.

Cijfers

Alphabet (het moederbedrijf van Google) kreeg een 8.2 als rapportcijfer, terwijl Amazon genoegen moest nemen met een 7.2. Andere prominente techbedrijven op de lijst zijn Facebook (rang 14), Microsoft (17), Netflix (19) en Samsung (35).

Bedrijfsleiders en analisten mochten zich uitspreken over duizend Amerikaanse bedrijven met de hoogste omzet en vijfhonderd buitenlandse bedrijven met een omzet van 10 miljard dollar of meer.