In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week leggen we uit waarom Apple weigert de FBI te helpen een iPhone te kraken en bespreken we de fusie van Vodafone Nederland en Ziggo.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (13 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

iPhone vs FBI

Een Amerikaanse rechter bepaalde deze week dat Apple de FBI moet helpen bij het kraken van de iPhone 5C van een terrorist die een aanslag pleegde in het Amerikaanse San Bernardino. Tim Cook schreef een open brief waarin hij fors protesteerde tegen het besluit van de rechter. Apple weigert vooralsnog om de FBI toegang te geven tot de iPhone en het bedrijf krijgt bijval van onder meer Google, Facebook en Whatsapp.

Waarom wil Apple de FBI niet helpen en wat zijn de gevolgen als het bedrijf dit wel doet? We bespreken het deze week in onze podcast.

Fusie Vodafone en Ziggo

Begin deze week kondigde Vodafone Nederland en Ziggo aan samen een joint-venture te starten. De bedrijven gaan onder een nieuwe, vooralsnog onbekende, naam vaste telefonie, vast internet, mobiele diensten en televisie aanbieden. We bespreken wat de fusie betekent voor de Nederlandse markt en voor de consumenten.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.