'Nieuwe iPhone 5se en iPad Air 3 komen 18 maart uit'

Apple brengt op 18 maart waarschijnlijk de iPhone 5se en iPad Air 3 uit. Dat is drie dagen nadat het bedrijf de nieuwe apparaten waarschijnlijk zal onthullen.

De iPad Air 3 en iPhone 5se zijn mogelijk niet vooruit te bestellen, meldt de doorgaans goed geïnformeerde site 9to5mac vrijdag op basis van anonieme bronnen.

Naar verwachting onthult Apple de smartphone en tablet 15 maart op een persconferentie. Dat betekent dat er slechts drie dagen tussen de aankondiging en de verkoop zitten.

Apple brengt nieuwe producten meestal tien dagen na onthulling op de markt, om mensen de gelegenheid te geven producten te reserveren of vooruit te bestellen.

Er is nog weinig bekend over beide apparaten. De iPhone 5se zou het uiterlijk hebben van de iPhone 5s, maar met soortgelijke nieuwe hardware als de iPhone 6. De smartphone heeft naar verluidt een scherm van 4 inch.

De iPad 3 Air is waarschijnlijk zowel qua uiterlijk als hardware een verbeterde versie van zijn voorganger. Mogelijk krijgt de tablet ondersteuning voor de Apple Pencil en het Smart Keyboard.

Lees meer over:
Tip de redactie