Vodafone heeft het aantal klanten in het vierde kwartaal van 2015 verder zien dalen. De provider heeft nu 5,06 miljoen klanten, een daling van 2,2 procent vergeleken met vorig jaar. 

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf donderdag bekend maakte. 

De daling is met name sterk onder de prepaidklanten. Vodafone heeft 1,2 miljoen prepaidklanten, 8,3 procent minder dan een jaar geleden. Het aantal mensen met een abonnement is minder hard gedaald, met 0,2 procent naar 3,86 miljoen.

Ook het bedrag dat Vodafone per maand verdient aan een abonnement is gedaald, naar 32,1 euro. Een jaar geleden lag dat bedrag nog op 33 euro per abonnement per maand.

De omzet van het bedrijf bleef stabiel op 439 miljoen euro. Dat kwam vooral uit groeiende inkomsten uit televisie en vaste telefonie.

Belminuten

In totaal werd er voor 2,78 miljard minuten gebeld door Vodafone-klanten, wat ongeveer gelijk is aan vorig jaar. Het aantal sms'jes is wederom gedaald, naar 270 miljoen. Een jaar geleden lag dat nog op 382 miljoen. Het aantal sms'jes dat wordt verstuurd daalt al jaren. 

In de laatste drie maanden van 2015 werd er voor 8.441 terabyte aan data verbruikt door Vodafone-klanten. Dat is een behoorlijke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Toen werd er 5.891 terabyte aan data verbruikt.