HTC heeft in het vierde kwartaal van 2015 een fors verlies van 3,4 miljard Taiwanese dollar (ongeveer 93 miljoen euro) geleden. Het is het derde kwartaal op rij dat het Taiwanese bedrijf rode cijfers schrijft. 

Het bedrijf boekte een totale omzet van 25,7 miljard Taiwanese dollar (700 miljoen euro), zo blijkt uit de vierdekwartaalcijfers (pdf) van het bedrijf. Dat is 20 procent meer dan vorig kwartaal, maar 46 procent minder dan het vierde kwartaal van 2014. 

Het gaat al langere tijd niet goed met HTC. Het bedrijf heeft de afgelopen vier jaar zijn marktaandeel zien verdampen, door tegenvallende verkopen van nieuwere toestellen zoals de One M9. 

In augustus 2015 kondigde het noodlijdende bedrijf nog aan 15 procent van het wereldwijde personeel te zullen ontslaan, wat neerkomt op zo'n 2.250 banen. 

Het komende kwartaal zal HTC nog doorgaan met bezuinigen. Betere financiële resultaten worden dan ook pas in het tweede kwartaal van 2016 verwacht, aldus de financiëel directeur van het bedrijf in een toelichting op de cijfers.