Podcast: Apple en Samsung worstelen op smartphonemarkt

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we de kwartaalcijfers van Apple en Samsung en de stagnatie op de smartphonemarkt.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (14 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Smartphonemarkt

Zowel Samsung als Apple waarschuwde voor een moeilijk begin van 2016. IDC maakte bovendien bekend dat de gehele markt in het vierde kwartaal maar zo'n 5 procent is gegroeid. Vooral de grote spelers lijken het moeilijk te hebben. Naast Apple en Samsung groeien ook Sony, LG en HTC niet of nauwelijks. Alleen Huawei lijkt het echt goed te doen in de veranderde markt.

We bespreken in de podcast wat de redenen zijn van de gestagneerde groei en wat de bedrijven daar aan kunnen doen. Bovendien blikken we vooruit op 2016: Wat staat er op de planning en gaan die producten helpen?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

Tip de redactie