Apple werkt aan een nieuwe technologie waarmee het mogelijk wordt om apparaten op afstand draadloos op te laden. De technologie zou volgend jaar al worden toegepast op de iPhone-modellen van dat jaar.

Dat meldt althans Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Nu moeten apparaten die draadloos worden opgeladen nog op een speciaal matje of plaatje worden gelegd. Met de technologie van Apple zouden de apparaten ook op grotere afstand kunnen liggen van de energiebron. 

Er moet nog wel een aantal problemen worden opgelost voordat het bedrijf de technologie zou kunnen toepassen, aldus de ingewijden. Zo raakt er nog veel energie verloren bij het het draadloos opladen op afstand; hoe verder het apparaat ligt, hoe minder efficiënt de overdracht van energie is. 

Geen enkel Apple-apparaat kan momenteel draadloos opladen. Wel wordt de Apple Watch opgeladen met behulp van inductie. Daardoor hoeft er geen kabel in het horloge te worden gestopt, maar beschikt de oplaadkabel over een magneet die op het apparaat wordt geplakt.