Het nieuwe vlaggenschiptoestel van LG wordt vermoedelijk uitgerust met een usb type c-aansluiting en een vingeradrukscanner.

Dat blijkt althans uit afbeeldingen die gepubliceerd zijn door Droid Life. Omdat de telefoon in een hoesje zit, wordt er weinig van het uiterlijk van de telefoon onthuld.

Wel is er een uitsparing in de hoes te zien die vermoedelijk wijst op een vingerafdrukscanner. Bij de LG G4 ontbrak zo'n sensor nog. Onderaan het toestel is verder te zien dat de micro usb-aansluiting vervangen is met een nieuwere usb type c-aansluiting. 

Boven de display van het scherm is ook nog een kleiner scherm te zien, waarover eerder ook al berichten de ronde deden. Die tweede display is wel kleiner dan bij de V10, het toestel met tweede scherm dat al eerder uitkwam in Nederland. 

De volumeknoppen van het toestel zijn aan de zijkant van het toestel geplaatst. De afgelopen jaren koos LG er nog voor om de fysieke knoppen van zijn vlaggenschiptoestellen aan de achterkant te plaatsen. 

5,3 inch

Volgens eerdere geruchten krijgt het toestel een 5,3 inch-scherm met een qhd-resolutie van 1440 bij 2560 pixels. De behuizing zou geheel van metaal worden gemaakt. 

De chip in de G5 zou een Qualcomm Snapdragon 820 worden, met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. De batterij zou met een capaciteit van 2800 mAh iets kleiner worden dan de 3000 mAh-accu in de LG G4.

De adviesprijs en verschijndatum zijn nog onbekend. De LG G4 kwam in april 2015 uit.