In plaats van het uitbrengen van een kleinere versie van de iPhone 6s, bekend als de iPhone 6c, komt Apple met een opgevoerde versie van de iPhone 5s.

De site 9to5mac meldt vrijdag op basis van bronnen dat de zogenoemde iPhone 5se een 4 inch-scherm heeft. De smartphone zou in eind maart of begin april in de winkels komen te liggen.

De naam 'se' staat volgens Apple-medewerkers voor special edition of enhanched (verbeterd). Het uiterlijk zou vergelijkbaar zijn met dat van de 5s die in de herfst van 2013 op de markt kwam.

Volgens de bronnen is de smartphone uitgerust met A8 en M8-chips. Ook heeft het net als zijn grote broertje een 8 megapixelcamera aan de achterzijde en 1,2 megapixelcamera aan de voorkant, net als de iPhone 6s.

Het toestel is naar verluidt uitgerust met ondersteuning voor Live Photos en verkrijgbaar in twee soorten zilver, grijs en goudroze.

In tegenstelling tot geruchten over de iPhone 7, zou de iPhone 5se wel een koptelefoonaansluiting hebben in de vorm van een 3,5 mm jack. Het toestel heeft echter geen scherm met 3D Touch.