In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we de rechtszaak van de Consumentenbond tegen Samsung en de achterstand van Apple op het gebied van virtual reality.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (14 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Consumentenbond vs Samsung

Maandag maakte de Consumentenbond bekend dat het Samsung voor de Nederlandse rechter sleept. De organisatie wil dat Samsung verplicht wordt om oudere smartphones van Android-updates te voorzien. Als mensen met gedateerde versies rondlopen zijn ze onveiliger en werken sommige apps bovendien niet.

Wij bespreken wat Google van deze rechtszaak zou vinden, waarom dit probleem juist bij Samsung speelt en waarom alleen Android met dit probleem lijkt te kampen.

Virtual Apple

Apple heeft deze week zijn eerste serieuze virtualrealityexpert aangetrokken. Het bedrijf heeft zich vooralsnog erg stil gehouden rond virtual reality terwijl bedrijven als Sony, Oculus, HTC en Google er al jaren openlijk mee bezig zijn. Volgens bronnen is Apple er sinds zes maanden meer over aan het nadenken. Is dat te laat? En wat kan Apple toevoegen aan de virtualrealitymarkt?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.