Android heeft sinds de lancering in 2008 een omzet van 31 miljard dollar gegenereerd, en een winst van 22 miljard dollar.

Dat heeft althans een advocaat van Oracle gezegd tijdens een rechtszaak tussen Oracle en Google. 

Google heeft de rechter later gevraagd om het transcript van de zaak te censureren, omdat er "extreem gevoelige informatie" in wordt geopenbaard en Oracle de informatie zou baseren op vertrouwelijke financiële documenten, meldt Bloomberg.

Google verdient geld met Android door middel van de verkopen in de Play Store en het plaatsen van advertenties. Het bedrijf heeft zelf nog nooit bekendgemaakt hoeveel geld er verdiend wordt met het mobiele besturingssysteem. Die gegevens worden meegenomen in de financiële details van Google. 

Dezelfde Oracle-advocaat vertelde daarnaast dat Google zeker 1 miljard dollar betaalt aan Apple om als standaardzoekmachine gebruikt te worden in iOS. Apple krijgt in ruil daarvoor een percentage van de omzet die Google genereert uit Apple-apparaten. 

De rechtszaak tussen Oracle en Google loopt al zo'n vijf jaar. Oracle wil een schadevergoeding van het bedrijf omdat Android gebaseerd zou zijn op de Java-programmeertaal. Java is ontwikkeld door Sun, dat inmiddels eigendom is van Oracle.