Samsung produceert nieuwe Snapdragon-chip voor Qualcomm

De Snapdragon 820, de chip die dit jaar vermoedelijk in veel high-end smartphones terecht zal komen, wordt geproduceerd in de chipfabrieken van Samsung.

Daarvoor wordt hetzelfde productieproces gebruikt dat ook voor de nieuwste Exynos-chips van Samsung zelf wordt ingezet, meldt het bedrijf donderdag.

In 2015 besloot Samsung voor het eerst om zijn eigen vlaggenschip, de Galaxy S6, niet te voorzien van een Snapdragon-chip. In plaats van de Snapdragon 810 werd een eigen chip gebruikt.

Andere fabrikanten gebruikten wel de Snapdragon 810 van Qualcomm, maar dat leidde tot veel problemen. De chip zorgde in eerste instantie voor oververhitting. Dat werd opgelost, maar alleen door de prestaties van de processor terug te schroeven.

Galaxy S7

Recode meldde op basis van anonieme bronnen al in april 2015 dat de Snapdragon 820 zou worden gemaakt in de fabrieken van Samsung. De site stelde toen dat Qualcomm zou hopen dat in de volgende Galaxy S-smartphone hierdoor weer een Snapdragon-chip zou verschijnen.

Vooralsnog is onduidelijk wat voor chip de Galaxy S7 zal gebruiken. Volgens een eerder gerucht gaat het om een nieuwe Exynos-processor van Samsung, maar het is ook mogelijk dat er verschillende versies met verschillende processors verschijnen.

Samsung is ook een van de producenten van de A9-chip die Apple gebruikt in zijn nieuwste iPhones. Door de samenwerking met Qualcomm zal de chipafdeling van het Zuid-Koreaanse bedrijf dus processoren produceren voor nog meer bedrijven die met Samsung concurreren op de smartphonemarkt.

Lees meer over:
Tip de redactie