Lenovo gaat geen kleine en goedkope smartphones meer uitbrengen onder de naam Moto. Die zal aleen nog worden ingezet voor duurdere modellen met schermen van minstens 5 inch.

Dat heeft Lenovo-topman Chen Xudong gezegd in gesprek met Chinese media, meldt GSMArena.

Vorige week werd al bekend dat de merknaam Motorola helemaal zal verdwijnen van de smartphonemarkt. Lenovo, dat de mobiele tak van Motorola in 2014 overnam, zal enkel nog toestellen verkopen die Moto by Lenovo heten, of die de eigen merknaam Vibe dragen.

Motorola behaalde in de afgelopen jaren veel succes met budgettoestellen als de Moto E en Moto G. Chen zegt echter dat de naam Vibe zal worden gehanteerd voor goedkopere en kleinere toestellen, terwijl de naam Moto alleen op duurdere toestellen blijft prijken.

Software

Alle nieuwe Moto-telefoons zullen worden voorzien van een vingerafdrukscanner, zegt Chen. Vooralsnog ontbrak die altijd op de telefoons van Motorola.

Momenteel gebruikt Motorola nog een min of meer onaangepaste versie van Android, terwijl Vibe-telefoons een versie gebruiken die veel eigen aanpassingen van Lenovo bevat. Die twee systemen worden met elkaar verenigd, zegt Chen. Hoe dat er precies uit zal zien is nog onduidelijk.

De Lenovo-topman zegt dat Google Play dit jaar ook in China actief zal worden. Momenteel kunnen Chinese Android-gebruikers geen apps uit de officiële winkel van Google downloaden, maar moeten ze gebruikmaken van appstores van derden.