Motorola brengt volgende week de Moto X Force naar Nederland. De smartphone heeft volgens de fabrikant een onbreekbaar scherm. Gebruikers krijgen vier jaar garantie tegen barsten in het scherm en versplintering.

Motorola heeft drie jaar gewerkt aan de Moto ShatterShield-techniek, meldt het bedrijf vrijdag. Moto X Force is de eerste smartphone die ermee is uitgerust.

Het Shattershield bestaat uit vijf lagen. De bovenste laag beschermt tegen krassen door dagelijks gebruik. Daaronder zit een laag die beschermt tegen breken of versplinteren.

Daaronder zitten nog twee drukgevoelige lagen. Helemaal onderop is een flexibel amoled-scherm dat schokken beter kan opvangen.

Uit onderzoek van Motorola blijkt dat elke twee seconde een smartphone-scherm breekt. Meer dan een op de vier smartphone-bezitters heeft een telefoon gebroken scherm.

De Moto X Force heeft een 5,4 inch-scherm met een pixeldichtheid van 540 pixels per inch en een camera van 21 megapixel. De smartphone heeft een octacore-processor, 3 gb werkgeheugen en 32 gb aan opslagruimte.

Op de smartphone is de nieuwste Android (6.0) geïnstalleerd. Met een batterij van 3670 mAH kan de smartphone met een volle accu volgens Motorola twee dagen mee. De telefoon kost 699 euro.