Samsung zal naar verwachting in het eerste kwartaal de Galaxy S7 presenteren. Wij sommen alvast de meest betrouwbare en waarschijnlijke geruchten op.

1. De behuizing wordt volledig gemaakt van metaal

Volgens hardnekkige geruchten krijgt de Galaxy S7 een behuizing van metaal. Bij de Galaxy S6 zijn alleen de randen van metaal gemaakt en bestaat de achterkant uit een glazen plaat.

Volgens Inews24, dat zich baseert op anonieme bronnen uit de productieketen, zou het bovendien gaan om een speciale magnesiumlegering die 2,8 keer sterker en 65 procent lichter is dan aluminium.

2. Het scherm wordt drukgevoelig

Apple rustte zijn iPhone 6S vorig jaar uit met 3D Touch waardoor het scherm kan voelen hoe hard de gebruiker drukt. Ook Samsung zou zo’n scherm nu willen gaan gebruiken. Daarvoor wordt volgens de geruchten dan de Clearforce-technologie van touchscreenmaker Synaptics gebruikt.

3. Er komt ook een versie met een gebogen scherm

Dankzij een grote bestelling van flexibele schermen lijkt het zeker dat er net als vorig jaar een nieuw Edge-toestel komt. De Galaxy S6 Edge heeft een scherm met aan beide kanten een gebogen rand. Dat ontwerp blijft dit jaar grotendeels gelijk.

De S7 zelf wordt niet buigbaar, de flexibele schermen worden alleen gebruikt om het display bij de productie een kromme vorm te geven. De S7 Edge krijgt mogelijk een groter 5,5 inch-scherm. De normale S7 zal waarschijnlijk hetzelfde formaat hebben als zijn voorganger: 5,1 inch.

Er gaan ook geruchten over een grotere 6 inch-versie van de Galaxy S7, maar het is onbekend of die versie daadwerkelijk zal verschijnen.

4. De Galaxy S7 krijgt weer een microSD-poort

De Galaxy S6 had vorig jaar geen ingang meer voor een microSD-kaart. Bij de Galaxy S7 zou dat besluit worden teruggedraaid. Diverse geruchten uit verschillende hoeken wijzen erop dat er weer ruimte is gemaakt voor een microSD-poort om de opslagcapaciteit uit te breiden. De Galaxy S6 heeft standaard 32 GB aan opslag.

5. De behuizing wordt waterdicht

Volgens bronnen van Venturebeat wordt de Galaxy S7 weer waterdicht. De Galaxy S6 was dat niet, maar de Galaxy S5 wel. Het toestel zou het IP67-certificaat krijgen waardoor het tot 1 meter diepte waterbestendig is. In een video die Samsung zelf online heeft gezet wordt bevestigd dat in ieder geval de Galaxy S7 Edge waterdicht zal worden.

6. Geen usb-c-poort

De Galaxy S7 zou niet zoals veel andere nieuwe smartphones voorzien zijn van een usb-c-poort, maar een micro-usb-aansluiting zoals die ook al in onder meer de Galaxy S6 zit.

7. Overige upgrades: Andere camera, grotere accu

Volgens diverse bronnen krijgt de Galaxy S7 ook onder de motorkap de nodige veranderingen. Zo zou Samsung kiezen voor een 12 megapixel-camera in plaats van de 16 megapixel-sensor in de Galaxy S6. De nieuwe camera moet beter gaan presteren bij weinig licht.

Volgens Venturebeat krijgt de S7 een accu van 3.000 mAh en de S7 Edge een accu van 3.600 mAh. Dat is flink meer dan bij de Galaxy S6 (2.550 mAh) en Galaxy S6 Edge (2.600 mAh).

Tot slot wordt er naar verwachting een nieuwe Exynos 8 Octa 8890-chip gebruikt die ongetwijfeld sneller zal presteren en energiezuiniger is. Preciezer details over de processor ontbreken echter nog.