Samsung gaat de Galaxy S7 en S7 Edge mogelijk waterbestendig maken. Daarnaast worden de telefoons voorzien van grotere accu's en een microSD-poort.

De nieuwe Galaxy S7-telefoons worden volgens een bron van Venturebeat water- en stofbestendig. De smartphones zijn voorzien van het IP67-certificaat, waardoor ze tot 1 meter diepte het water in kunnen. 

Uit eerdere geruchten bleek dat ook de iPhone 7 mogelijk waterdicht zal worden. 

Batterij

Volgens Venturebeat krijgt de Samsung Galaxy S7 een batterij met een capaciteit van 3000mAh, terwijl de Galaxy S7 Edge een upgrade naar 3600mAh krijgt. De voorgangers van beide toestellen bevatten respectievelijk 2550mAh en 2600mAh. 

Of de grotere batterij ook een langere accuduur garandeert is nog niet bekend. De Galaxy-telefoons worden ook voorzien van een nieuwe Exynos 8 Octa 8890-chip, waarvan het stroomverbruik nog niet bekend is. 

Camera

Samsung zou mogelijk een 12-megapixelcamera in de Galaxy S7 gebruiken, in plaats van de 16-megapixelcamera in de Galaxy S6. De vernieuwde sensor moet beter presteren bij weinig licht. 

De Galaxy S7 moet net als zijn voorganger een 5,1-inch-scherm krijgen, maar de Galaxy S7 Edge krijgt een groter 5,5-inch-scherm.