Acer is de eerste fabrikant na Microsoft zelf die een Windows 10-smartphone gaat uitbrengen. De telefoon wordt ook voorzien van Continuum-ondersteuning. Daarmee is de telefoon via een dock ook als 'desktop' te gebruiken.

Het toestel krijgt de naam Liquid Jade Primo mee, werd in september getoond en zal draaien op een Snapdragon 808-chip van Qualcomm. De opslagcapaciteit bedraagt 32 GB en het oled-scherm is 5,5 inch groot met een resolutie van 1920x1080 pixels.

Aan de achterkant prijkt een camera met 21 megapixels en aan de voorkant eentje met 8 megapixels.

Het toestel komt volgende maand al uit en verschijnt eerst in Europa, het Midden-Oosten en Afrika uit. De vraagprijs is 569 euro.

Chromebook

Acer maakte maandag ook bekend dat er per direct een nieuw model in de Chromebook 11-lijn uitkomt. Het apparaat heeft een scherm van 11 inch en is volgens Acer

Ook de hybridlaptopserie Aspire Switch krijgt een nieuwe toevoeging: de Aspire Switch 12 S. De laptop/tablet-hybride krijgt een scherm van 12 inch scherm, een Intel Core M-processor uit de zesde generatie en is voorzien van een Continuum-aansluiting.

Bekijk al het nieuws rondom technologiebeurs CES in ons dossier.