Klanten van Vodafone en KPN brachten oudejaarsavond en -nacht massaal hun nieuwjaarswensen over via mobiel internet. 

Bij Vodafone werd tussen 18.00 uur en 04.00 uur ruim 30 terabyte aan data verbruikt, een stijging van 114 procent ten opzichte van een jaar eerder. KPN meldde eveneens een verdubbeling in de periode tussen 22.00 uur en 04.00 uur.

Volgens KPN ligt de forse toename van het mobiele dataverkeer in lijn met de trend van afgelopen jaar. Daarin verdubbelde het datagebruik door klanten. De jaarwisseling is traditioneel de drukste periode van het jaar voor het mobiele netwerk.

Waar mobiel internet terrein won, bleek bellen minder populair. Volgens Vodafone werden nog altijd krap 7 miljoen telefoontjes gepleegd. Het aantal gesprekken lag daarmee echter 3,6 procent lager ten opzichte van een jaar eerder. Bij KPN bleef het aantal gesprekken met 5 miljoen circa gelijk aan een jaar eerder.

Het traditionele sms-verkeer nam af. Mensen verstuurden via Vodafone 30 procent minder berichten. De storing bij Whatsapp donderdagavond zorgde wel voor een korte piek van het aantal verstuurde berichten via de sms. Via KPN werden 5 miljoen sms-berichten verstuurd. Dat is een miljoen berichten minder dan een jaar eerder.