'LG G5 krijgt dubbel scherm en dubbele camera'

De LG G5, de nieuwe high-end smartphone van LG, zou twee schermen krijgen, en ook een dubbele camera op de achterzijde.

Het tweede scherm op de G5 zou net als op de LG V10 een smal strookje boven het hoofdscherm zijn dat notificaties toont ook als het andere scherm uit staat, meldt Venturebeat.

De G5 krijgt volgens de bron een 5,3 inch scherm met de qhd-resolutie van 1440 x 2560 pixels. Het tweede schermpje heeft dan een resolutie van 160 x 1040 pixels. LG zou zo'n tweede schermpje in 2016 aan meer van zijn toestellen willen toevoegen, om zich te onderscheiden.

Net als de LG V10 krijgt de G5 naar verluidt ook een dubbele camera, al zou deze aan de achterkant zitten. De dubbele lens zou de 16 megapixelcamera een groothoek van 135 graden geven.

Tussen de lenzen zit volgens de bron een ring met twee flitsers, en een laser en kleursensor voor sneller scherp stellen en een betere kleurweergave.De cirkelvormige vingerafdrukscanner op de achterkant is volgens de bron vergelijkbaar met die op de Nexus 5X.

Magic Slot

Bovendien zou de G5 een nieuwe aansluitpoort krijgen, het 'Magic Slot'. Daarmee zou de G5 op specifieke manieren hardwarematig kunnen worden uitgebreid, bijvoorbeeld met een speciale virtual reality camera. Details zijn nog onbekend.

De chip in de G5 zou een Qualcomm Snapdragon 820 worden, met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. De batterij zou met een capaciteit van 2800 mAh iets kleiner worden dan de 3000 mAh-accu in de LG G4.

Venturebeat meldt in lijn met eerdere geruchten dat de G5 een volledig metalen behuizing krijgt. Prijs en verschijndatum zijn nog onbekend, de LG G4 kwam in april 2015 uit.

Lees meer over:
Tip de redactie