iPhone 4S-gebruikers slepen Apple voor rechter wegens langzaam iOS 9

Ruim honderd iPhone 4S-gebruikers hebben Apple aangeklaagd, omdat hun toestel na een update naar iOS 9 onbruikbaar zou zijn geworden.

De iPhone 4S-bezitters beschuldigen Apple van misleiding, meldt 9to5Mac. Apple beweert volgens de aanklagers onterecht dat iOS 9 compatible is met oudere iOS-apparaten, met name de iPhone 4S.

De aanklacht claimt dat iOS 9 een "significante verstoring" vormt voor de prestaties van de iPhone 4S. De aanklagers nemen het Apple kwalijk dat het bedrijf een downgrade naar iOS 8 onmogelijk maakt.

Aanklagers noemen de iPhone 4S met iOS 9 praktisch onbruikbaar. Het apparaat zou vastlopen en crashen, het touchscreen zou traag reageren en tal van apps zouden langzaam lopen onder iOS 9.

Bewust

Apple was zich volgens de aanklagers bewust van de nadelen die iOS 9 voor de iPhone 4S zou opleveren. Interne tests moeten volgens de aanklagers al voor het verschijnen van de software hebben aangetoond dat prestaties van zowel de snelheid als bijvoorbeeld batterijduur te lijden hebben.

Apple had gebruikers minstens moeten waarschuwen, stellen de aanklagers. iOS-gebruikers zouden volgens hen onder meer door reeds aangeschafte apps minder geneigd zijn over te stappen naar Android.

Het trager worden van de iPhone 4S zou volgens de aanklagers daarom een manier zijn klanten een nieuwe iPhone te laten kopen. De aanklagers eisen gezamenlijk 5 miljoen dollar schadevergoeding van Apple.

Lees meer over:
Tip de redactie