De kleinere iPhone 6C zou dezelfde A9-chip als de iPhone 6S krijgen, en mogelijk waterdicht zijn.

De iPhone 6C zou een 4 inch scherm krijgen, dezelfde A9-chip als de iPhone 6S, 2 GB werkgeheugen, 16 GB opslagruimte en een Touch ID-vingerafdrukscanner. Dat meldt het Chinese Mydrivers op basis van 'betrouwbare bronnen' binnen de productieketen.

Het 4 inch scherm zou net als de iPhone 5, 5S en 5C een resolutie van 1136 x 640 pixels hebben. Apple heeft sinds de iPhone 5S in 2013 geen 4 inch iPhone meer uitgebracht, enkel modellen met een schermformaat van 4,7 en 5,5 inch.

De batterij van de iPhone 6C zou met een vermeende capaciteit van 1642 mAh iets groter zijn dan de 1560 mAh van de iPhone 5S.

Waterdicht

Een ander rapport beweert dat "aanstaande iPhones" waterproof zullen worden, meldt Digitimes op basis van iPhone-chassismaker Catcher Technology. In tegenstelling tot verschillende concurrenten zijn de toestellen van Apple nog steeds niet waterdicht.

Het is niet duidelijk welke aanstaande iPhones waterdicht zullen zijn, en of de iPhone 6C er bij hoort.

Apple zou volgens Catcher Technology ook werken aan een manier om de antennelijnen van de iPhone te verbergen. Achterop de metalen behuizing van huidige iPhones zitten plastic lijnen om signalen door te laten. Een nieuw materiaal zou die lijnen onzichtbaar kunnen maken, een gerucht dat eerder voorbij is gekomen.

Hoewel Apple nieuwe iPhones traditiegetrouw in september aankondigt, zou de iPhone 6C al in maart 2016 worden onthuld.