Apple heeft in een rechtszaak tegen Samsung over patenten bijna 180 miljoen dollar (ongeveer 164 miljoen euro) geëist in aanvullende schadevergoedingen en rente.

Apple heeft woensdag de claim ingediend. Samsung heeft in de rechtszaak vorige week al 548,2 miljoen dollar aan schadevergoeding betaald aan Apple, meldt persbureau Reuters.

Het gaat om een zaak die in 2011 door Apple werd aangespannen tegen Samsung over het ontwerp van de iPhone. Samsung zou vijf smartphones hebben gemaakt die erg veel lijken op de iPhone.

In 2012 stelde een jury Apple in het gelijk, omdat de concurrent inderdaad patenten had geschonden. Het ging om het design van onder meer de voorkant van de telefoon en app-icoontjes.

Samsung moest 930 miljoen dollar betalen, maar dat bedrag werd in 2012 in hoger beroep verlaagd naar 548,2 miljoen.

Patentenruzie

Het is onduidelijk waarom Apple een claim heeft ingediend voor de aanvullende schadevergoedingen en rente. Een rechter zal zich in maart buigen over de zaak.

De rechtszaak over het iPhone-uiterlijk is niet de enige strijd die de twee smartphonemakers voeren. Het Koreaanse en Amerikaanse bedrijf vechten al lange tijd een patentenruzie uit.

Samsung is naar de rechter gestapt om de uitspraak in de rechtszaak over het iPhone-uiterlijk. Het bedrijf claimt dat Apple teveel schadevergoeding heeft in gekregen.